• Göteborgs universitet rekryterar ytterligare två internationella toppforskare

[2014-07-07] Vetenskapsrådet (VR) har beslutat stödja rekryteringarna av datalingvisten Shalom Lappin och filosofen Paul Russell med totalt 189 miljoner kronor. Det här är första gången en humanistisk fakultet får ta del av ett stöd som tillkommit för att attrahera internationella toppforskare till Sverige. Hittills har VR beslutat om 16 anslag, varav hela fyra har tilldelats Göteborgs universitet.

• Christian Munthe citeras i rapport om hatbrottslagstiftning i Storbritannien

[2014-05-30] Christian Munthe en av experterna som citeras i ny rapport om hatbrottslagstiftning i Storbritannien

• Ökat fokus på fondförvaltares etiska ansvar

[2014-05-20] För den svenska allmänheten är det närmast en självklarhet att de som förvaltar våra pengar - banker, försäkringsbolag och fonder - bör ta hänsyn till etik och miljö i förvaltningen. Denna syn får också allt större stöd i lagstiftning och juridisk praxis över hela världen. Men fortfarande är det väldigt få förvaltare som tar sitt etiska ansvar. Det menar en stor mängd författare, däribland filosofen Joakim Sandberg vid Göteborgs universitet, i en ny antologi utgiven på Cambridge University Press. Och de får stöd av Al Gore, Nobelpristagare och tidigare vicepresident i USA, som skrivit förordet till boken.

• Flera av våra forskare på Vetenskapsfestivalen

[2014-05-06] Staffan Larsson, Simon Dobnik och Sebastian Berlin från FLoV gästar Vetenskapsfestivalen.

• Humaniora en stor del av Vetenskapsfestivalen

[2014-05-06] Ett 30-tal forskare, doktorander och masterstudenter från Humanistiska fakulteten deltar vid 2014 års upplaga av Vetenskapsfestivalen som går av stapeln den 5-16 maj.