Till startsida

Nyheter

 • Ny bok: Idées Fixes

  [2014-10-01] Med anledning av logikern Chistian Bennets 60års dag har vi publicerat en festskrift till honom: Idées Fixes, Martin Kaså (red.) i vår webserie.

 • Ny modell kan hjälpa datorer att förstå vardagliga argument

  [2014-09-29] När människor pratar använder de ofta argument som kräver förkunskaper för att bli logiska, något som kan vara svårt för datorer att förstå. Forskaren Ellen Breitholtz vid Göteborgs universitet har undersökt hur dessa argument kan integreras i modeller som kan få datorer att kommunicera mer mänskligt.

 • Ny blogg om digitaliseringens nya former för vetenskaplig kunskapsproduktion

  [2014-09-24] På bloggen presenterar vi nya data och preliminära resultat från forskningsprojektet Vetenskap, amatörer och ¿crowdsourcing¿: digitaliseringens nya former för vetenskaplig kunskapsproduktion

 • Artificiell intelligens som härmar barns lärande

  [2014-09-18] Inom artificiell intelligens (AI) är datorprogrammen mycket specialiserade. De kan till exempel köra flygplan, spela schack, eller montera bilar i tillrättalagda industriella miljöer. Men nu har ett forskarlag i Göteborg lyckats skapa ett AI-program som kan lära sig att lösa problem inom många olika områden. Programmet baseras på ett försök att härma vissa aspekter av barns kognitiva utveckling.

 • Paul Russell och Shalom Lappin till FLoV

  [2014-09-11] Paul Russell och Shalom Lappin till FLoV

Fler nyheter

Till sidans topp

© Göteborgs universitet, Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakta oss

Om webbplatsen | Karta